Staffan Sandler

Telefon 070-757 42 12, 0176-860 61

Mail staffan@sandler.se

Hemsida sandler.se

  

 

 

Curt Asker sa till mig en gång att det är bättre att se en sak i tre sekunder än att ha det framför ögonen i tio minuter. Hur klokt var inte det uttryckt. Ändå hade han lite fel. Jag kan ju sitta och se på samma sak hur länge som helst! Men sedan plötsligt är jag nöjd och då är tavlan färdig! På duken eller bara i mitt huvud.

Mina bilder är bitar av ytterskärgårdens Svartlöga och Vindelskär där jag bor långa perioder året runt. Där är det ljuset, havet, marken, klipporna, blåsten och horisonten som fångar mig. Dit ut åker jag så ofta jag kan jag och med åren blir vistelserna bara längre och längre. Det kommer inte att förvåna mig om jag till sist blir kvar där ute…

Det "ekonomiska liv" är bakom mig, det "verkliga" framför mig och jag är tacksam för min situation och mitt privilegium. Att en slingrig resa genom livet ändar upp i fortsatt intensiv kreativitet och aktivt skapande. Att jag kan tillbringa min tid på ett gammalt hemman från sent 1600-tal på Svartlöga i den med ett vidöppet hav tätt framför ögonen. Men att jag även kan sitta i en källare i en ateljé i Uppsala i huset där jag föddes eller i familjens stuga vid Näkten i Jämtland, nära byn Fåker där jagen växte upp.

Efter alla år i centrum av konstlivet bland gallerister, konsthallar, kritiker, auktionshus, muséer och konstnärer är det en säregen känsla att nu själv vara en aktör på den scenen.