Olivera Tadic

Telefon 076-593 86 13

Mail tolivera161@gmail.com

Hemsida tolivera161.wixsite.com/website

  

 

 

Jag kommer från Fojnica, en småstad nära Sarajevo, i Bosnien-Herzegovina. 2015 flyttade jag till Sverige. Jag studerade kläddesign 4:e året på gymnasiet, därefter studerade jag konst på konstakademin i Široki Brijeg (Mostar Universitet), och KUI, ”Barn och fritid”, i Uppsala. För närvarande studerar jag ”Eastern and western Christian art” på Teologiska, Enskilda högskolan i Stockholm. Jag jobbar som vikarie inom Uppsala grundskolor för Uppsala kommun.
Jag målar abstrakt expressionism, informell konst och surrealism. Mina verk beskriver mina drömmar, mina andliga insikter och den metafysiska världen. Utöver mitt måleri fotograferar och skriver jag också. Jag har haft utställningar i mitt hemland och en utställning på Galleri Ung i Hallonbergen utanför Stockholm, på hotellen Scandic S:t Jörgen i Malmö och Scandic Hallandia i Halmstad och flera utställningar inom Skåne, och i Uppsala tillsammans med Gottsunda Konstgille, galleri Zeitgeist, och Kultur vid Ekoln. Jag hade fem utställningar på konstakademin i Široki Brijeg tillsammans med mina studiekamrater och fyra utställningar tillsammans med gymnasieklasskompisar. Vi hade en "Fashion Show" 2009 och en utställning kallad "My green town" 2013. Jag dokumenterade "Mostar Street Art Festival 2014" som fotograf och deltog i utställningen "Kulturchock 2013". Jag har skrivit en berättelse för "West Herzegovina Festival 2012". Jag skrev poesi och korta berättelser för tidningen "Fojnicka skrinja".
Under de senaste 15 åren har jag haft 35 utställningar, både i Sverige och utomlands. Det är viktigt att betona att jag är medlem i DHLU (föreningen av kroatiska, akademiska konstnärer), och ställer ut med dom.