Gertrud Anderberg

 

 

Mail gertrud.anderberg@telia.com

Hemsida gertrudanderberg.se

 

Född och uppvuxen i Trelleborg, flyttade till Uppsala 1986. Studerade måleri för den spanske konstnären Ramon Larruy under elva år. Har även studerat för Rolf Ahlberg, Baskemölla; Erika Bengtsdotter, Uppsala; Lars Holm, Uppsala och Gerlesborg; Torsten Erasmie, Vik (Österlen); Curt Barv, Wik; Cornelis Ooms, S. Åby, Maria Ginzburg, Sollentuna, Judi Betts, Baton Rouge, LA, USA/Sollentuna samt Hasse Karlsson, Blåsingshus (Österlen) och Gerlesborgsskolan samt Lars Jonsson, Gerlesborgsskolan.

Målar huvudsakligen i olja men även akvarell och torrpastell och ägnar mig dessutom åt sidenmåleri, glasfusing och keramik. Lockas allra mest av friluftsmåleri, i synnerhet i den vackra och omväxlande naturen på Österlen att så att säga "stå mitt i motivet" är inspirerande! Utöver friluftsmåleriet är kroki och stilleben också uppskattade motiv.

Har haft separatutställningar i Simrishamn, Visby, Trelleborg, Östhammar och Uppsala. Har deltagit i olika samlingsutställningar, även jurybedömda, bl.a. i Sigtuna och Uppsala. Deltog i Nationell Salong i Akvarell 2011 i Edsvik Konsthall (jurybedömd). Är medlem i Gottsunda Konstgille sedan 1988 och har deltagit i nästan alla av gillets utställningar sedan 1989. Var ordförande år 2000-2008. Deltog i Gerlesborgsskolans elevutställning "Öppet" (i Gerlesborg) sommaren -08. Är även medlem i Uppsala Konststudieklubb, Uppsala Konstnärsförening samt Nordiska Akvarellsällskapet.